Χρονολογείται τουλάχιστον  από την έναρξη του 20ου αιώνα.
 Το πρώτο ηλεκτρικό μηχάνημα τατουάζ, σύμφωνα με πληροφορίες είχε σχεδιαστεί από τον Samuel O'Reilly της Νέας Υόρκης το 1880, και στις ΗΠΑ, ο Δρ Crowell Beard,  οφθαλμοχειρούργος, καταγράφηκε ως ο πρώτος που χρησιμοποίησε την μέθοδο της δερματοστιξίας για αισθητικούς λόγους κ πιο συγκεκριμένα για την εκτέλεση της διαδικασίας eyeliner τατουάζ ως υποκατάστατο για την απώλεια των βλεφαρίδων ενός πελάτη του που έπασχε από αλωπεκία. 
Make Up Tattoo
 Με την βοήθεια της ειδικής συσκευής, ειδικών χρωμάτων, εμπειρίας και απαραίτητων γνώσεων,  επιτυγχάνεται το ιδανικό αποτέλεσμα. Πρίν κ κατά την διάρκεια της εφαρμογής τοποθετείται στο δέρμα κατάλληλο τοπικό αναισθητικό που καθιστά  ανώδυνη την  εφαρμογή του Μόνιμου Μακιγιάζ.
About Us 
Εάν μια αναισθησία έχει εφαρμοστεί σωστά, μπορείτε να περιμένετε να μην αισθανθείτε τίποτα περισσότερο από ένα ελαφρύ γαργάλημα ή μια μικρή ενόχληση όπως όταν βγάζετε τα φρύδια σας.
Η δερματοστιξία στο πρόσωπο είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία η οποία απαιτεί την ικανότητα να γίνουν όλα σωστά με την επιλογή των σωστών μέσων, βελόνες κ εξοπλισμό.
MARA'STUDIO
professional make up tattooing
Το μόνιμο μακιγιάζ προέρχεται από τη σύγκλιση δυο τεχνών, του τατουάζ και του μακιγιάζ και αποσκοπεί
στην αποκατάσταση της φυσικής ομορφιάς της γυναίκας.